UItwaaien langs het Oostervoortsche diep

Met zes man sterk wilden we eens een plek aflopen waar ooit een afslag was opgeraapt door Pierre. De dag begon stralen met wel een straffe wind. Later zou de zon achter de wolken verdwijnen en uit de wolken zou regen gaan vallen.

De akker ziet uit over het dal van het Oostervoortsche Diep. Wat ligging betreft lijkt deze op Peest. Op de akker stond deels mais en deels aardappelen. Over het algemeen was het zicht heel behoorlijk, met soms veel bladeren en wat groen. De aardappelakker was recentelijk nog geploegd, waardoor het zicht minder goed was.

Zoeken bij het Oostervoortsche diep
Zoeken langs het Oostervoortsche Diep.

Het zoeken leverde in de ochtend niet meer op dan wat jonger materiaal uit het Mesolithicum en later. Ook een aantal oude en enorme steenhopen leverden geen resultaat op.

Na de lunch zijn drie zoekers nog even op Langelo wezen kijken, waar ooit een mogelijke afslag door Gijsbert was opgeraapt. Aan het einde van de akker lagen een aantal bulten met aardappelstort en vrij veel vuursteen materiaal. Dit leverde echter niets op. Ook de twee baantjes op de akker brachten geen resultaat.

Geen resultaat is ook resultaat, zullen we maar zeggen. In ieder geval zijn we lekker uitgewaaid.