Schraalhans

Mooi helder en zonnig weer was het maar best wel koud met een straffe wind over de akker. Aanwezig waren: Maarten, Anne, Giel, Roel en Henk. Marcel verzorgde tegelijkertijd een archeologische excursie voor SBB met zo’n vijfentwintig deelnemers rond het Noordse Veld. Hij heeft later op de dag nog een paar baantjes met ons meegelopen.

In de ochtend hebben we nauwgezet het vuistbijlen vak afgezocht, helaas zonder enig resultaat. Daarna de dalrand naast dit vak tot aan de bosrand, omdat we daar nog niet gezocht hadden dit jaar en er in het verleden wel mooie dingen zijn opgeraapt. Helaas opnieuw zonder enig resultaat.

Daarna in de middag hebben we concentratie B afgezocht, waar Giel al vrij vlot een MP afslag opraapte, later gevolgd door nog een afslag gevonden door onze nieuwkomer met ervaring Roel. Al met al een wat schrale oogst net als bij de vorige zoektocht. Het totaal staat nu na drie zoektochten op veertien artefacten dit seizoen.

Al met al is de akker nu na drie keer zoeken aardig leeg gezocht; maar misschien kunnen we na het omwerken van de akker en voor het inzaaien van de bieten eind maart nog een keer op pad.