presentatie boek Van Neanderthaler tot Rendierjager

Donderdag 10 november 2022 is het boek Van Neanderthaler tot Rendierjager gepresenteerd in het Hunebedcentrum in Borger. De auteurs zijn Marcel Niekus en Yuri van Koeveringe. De opmaak is verzorgd door Frans de Vries, Het boek is het eerste deel van een reeks over de archeologie van Drenthe.

Marcel Niekus gaf tijdens een presentatie in vogelvlucht de ontwikkelingen van ontwikkelingen van de Oude Steentijd weer. Hierna gaf Eelco Rensink van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een lezing over de landelijke sleutelvindplaatsen voor het Neanderthaler-onderzoek in Nederland.

De lezingen werden voorafgegaan door een toespraak van gedeputeerde Nelleke Vedelaar, waaruit duidelijk haar betrokkenheid bij het onderwerp bleek.

Gedeputeerde Nelleke Vedelaar neemt het eerste exemplaar van het boek Van Neanderthaler tot Rendierjager in ontvangst.